Misteri Bilik 310 - 321 terbongkar !

Hey ! 

Apekah disebalik misteri Bilik 310 - 321 ??!

Jeng ! Jeng ! Jeng !

Hahaha, sebenarnya tak ade ape-ape yang misteri nyer. Camni kesahnyer, last weekend, syafiq dan family sempat menginap di sebuah hotel di Kuala Lumpur. 

Nak tahu hotel mane ?? Meh syafiq kasi intro sikit pasal hotel nih. 

Hotel ini merupakan upscale region Asia Pacific brand dan mempunyai tujuh buah hotel and serviced residences in gateway cities and interesting locales. Ibu pejabat hotel ini bertempat di negara jiran kita iaitu Singapore. Hotel ini jugak adalah sebahagian daripada Pan Pacific Hotel Groups. 

Ia terletak di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur or dalam orang putih nyer 'in the heart of KL's city centre' . Bila anda menjejakkan kaki ke dalam hotel ini, hotel ini menyediakan semuanya.. accommodation, shopping, dining and entertainment right at its doorstep. Best !

Ok, cukup-cukup la intro kan . Nama hotel yang syafiq duduk tu adalah ... Parkroyal Kuala Lumpur


Syafiq duduk di sana 2 hari 1 malam aje. Kebetulan parents syafiq nak datang kl sebab nak melawat cousin syafiq yang baru. Name die Mohd Umair Razin (entry syafiq sebelumnya). Macam biasa, check-in around jam 2 petang . Bila menjejak kaki ke lobby hotel, interior nya lebih kepada modern style and a bit zen style.

Reception Counter | Parkroyal KL

Tengokla reception counter die, siap ade sisik ikan talapia lagi tuh. Sangat stylo kan. Hahaha. Bilik-bilik hotel ini macam biasa , ade byk jenis, mula dengan superior, deluxe, Orchid Club and Suite. My mom amik bilik dua bilik Orchid Club . Bilik ni besar sikit dan more privacy. Lagipun kitaorg datang ngan family kan . Yang bestnyer, sesiapa yang duduk kat bilik Orchid Club nih, ade special lift sendiri yer ! Name lift tuh bubble lift, lift tuh actually transparent, leh nampak luar semua. Haha gayat jugak.. hiks

Ni lift die, namenye 'Buble Lift' | Parkroyal KL

Lift utk floor-floor lain | Parkroyal KL

Btw, lift kat hotel ni , xkira la bubble lift or lift biasa, before kita naik, kene ade key card dulu utk 'touch', kalu tak , lift tu xleh jalan. So, sape-sape orang luar yang nak naik memang xboleh langsung. Security die memang kuat. 


Interior Orchid Club Floor | Parkroyal KL

Bukak-bukak jer pintu lift .. wow ! interior utk floor Orchid Club ni memang letops !!!! Hanya 3 floors jer yang ade for Orchid Club nih. Sangat cantik! Siap ade pokok-pokok buluh bagai.


Okay, sekarang masenyer nak menjenguk ke bilik yang syafiq duduk plak . Bilik syfq aritu no 318 kalu tak silap. Betul-betul tengah floor nih. So utk bilik nih syafiq letak gambar-gambar jer yer. Silalah menikmati bilik nih.

Interior yang sangat modern | Parkroyal KL

Keluasan die agak besar jugak | Parkroyal KL

Bilik die dilengkapi dengan 32 inch Sony LCD TV with DVD. Mini bar, and ade satu lampu comel kat side bed tuh utk sape-sape yang suke membaca malam-malam . Nampak tak cermin yang transparent tuh? haaa , nak tau ape tuh.. itu lah toilet yer! Memang segalanya terserlah bila anda berkabung kat dalam tuh. huhu..

Spacious work desk with ergonomic executive chair | Parkroyal KL

Ruangan santai | Parkroyal KL

Toilet yang sgt elegant | Parkroyal KL

Toiletries from St. Gregory | Parkroyal KL

Toiletries die , hebat yer ! Dari St. Gregory , established in Singapore 1997 , St. Gregory ni kira a pioneer and market leader in the spa industry. So , memang syafiq amik semua ape yang ade dlm toilet tuh.. haha.. 

Untuk melihat Orchid Club benefits : Tekan Sini 

Overall memang best duduk dekat hotel nih. For me rasa environment die agak berlainan jugak, walaupun duduk kat tengah-tengah ibu kota, tp still rasa cam tempat lain. hiks


So , sesiapa yang teringin nak datang sini , syafiq suggestkan silalah datang yer !! Sangat best !


Parkroyal Kuala Lumpur
Jalan Sultan Ismail , 50250 Kuala Lumpur
Tel : +603 2147 0088
Fax : +603 2147 0099
website : www.parkroyalhotels.com

6 comments:

{ Adi Luqman } at: February 1, 2011 at 11:40 PM said...

eeee... hotel ape ni.. tak best nyee!!!! tak jeles pun!!

nota: sila baca berlawanan maksud.

{ Amir Rayyan } at: February 2, 2011 at 7:45 AM said...

pernah stay smlm kt hotel ni..last year if x salah...:)

mmg best...hhehehe

{ Eeqrum Laiel } at: February 2, 2011 at 10:07 AM said...

mistery sangat...hahahaha..

yg penting LETOPS!!!

{ syafique } at: February 2, 2011 at 10:13 AM said...

ad : eeeeyek !

AR : hehe saye pun cam ingat u penah g sane.. haha

EL : memang letops !

{ eqbalzack } at: February 2, 2011 at 10:42 AM said...

jap! tgh wallet...tak cukup nak bayar deposit pun..hehe

{ ..hizamirahim.. } at: February 2, 2011 at 1:29 PM said...

wow.
seronok ye?
adeh.
XD