Teman Baru Ku (Muhammad Umair Razin)

Mendapat cahaya mata merupakan salah satu rezeki dan anugerah Allah yang sangat tak ternilai harganya. Kegembiraan nya tidak dapat digambarkan apabila sepasang suami isteri melihat lahirnya zuriat mereka sendiri . Walau bagaimanapun, tanggungjawab ibu bapa bukanlah sekadar menjaga cahaya mata tersebut, malah persediaan yang rapi perlu ada untuk menerima rezeki Allah itu. 

Ha.. itu sedikit mukadimah untuk entry syafiq kali ini, sebenarnya syafiq baru saja balik dari melawat makcik syafiq yang baru saja selamat melahirkan zuriatnya yang ke-2 harini. 

Ha ! Nak tau camne rupa baby tuh??

Taraaaaa !!! Comel tak ! Comel kot ! Comel tak ! Comel kot ! 
Nama : Muhammad Umair Razin
Tarikh Lahir : 24 Jan 2011 | Berat : 3.4 kg | Jantina : Lelaki
Hospital Pusrawi Kuala Lumpur

Alhamdulillah , baby boy nih selamat dilahirkan pada jam 9.30 pagi tadi. Walaupun dilahirkan secara operation atau name medical nyer Lower Segment Cesarian Section (LSCS), tiada sebarang komplikasi yang berlaku sebelum dan selepas operation. Hurmm nama untuk baby nih sangat sedap ! first time syafiq dengar nama Razin . Sedap sangat !

Baby boy ni sangat lah tembam dan montok yer pipi dier ! Dagu dia dah macam Siti Nurhaliza dah bapak dia cakap. Baby ni actually ade abang dah, abang sulong dia sibuk melayan iphone main game. Abang dia nama Mohd Izz Hadif , slalu panggil Hadif jer. Hadif ni memang aktif, memang tak tau nak duduk diam, cergas betul die. Tapi Hadif ni memang Hi-Tech ! Umur baru 5 tahun dah ade Iphone dengan Laptop. Huhu.. teringat syafiq zaman kecik-kecik dulu, main kejar-kejar dengan kawan sekampung jer. Haha..


Mohd. Izz Hadif yang sangat cerdik dan cergas!

Oklah, syafiq rasa di sini saja syafiq nak citer pasal baby boy nih. Hehe , happy sangat sebab syafiq dah ade cousin baru!  Tahniah jugak kepada my uncle and auntie : Mohd. Shaiful Nizam & Jamilah sebab mendapat baby boy yang sangat COMEL !! 

Bye. 


14 comments:

{ BloGGer JaLanAn } at: January 24, 2011 at 10:01 PM said...

pergh...

anak sedara mu..

anak sedara ku juge kan? kan? :P

Congrats belon

dapat belon kecil

{ hans } at: January 24, 2011 at 10:05 PM said...

wah
tahniah pada makcik kamu sebab dapat anak lelaki
bestlah dapat sepupu baru
hehehehe

nama dia apa ekk?
xbagi nama lagi ker?

Korang Ada Petua Hilangkan Masalah Bibir Pucat?Kongsikan!

{ syafique } at: January 24, 2011 at 10:07 PM said...

BJ : hahah bluek ! tqvm

hans : yezza !! best2! aah, name die takde lagi.. sbb tu aku panggil die baby boy jer.. hiks

{ Qarl } at: January 24, 2011 at 10:12 PM said...

24 jan

sama tarikh lahir dgn adik i yg pompuan tu hiks

{ syafique } at: January 24, 2011 at 10:24 PM said...

qarl : laa yeke.. leh geng la pasni ...hiks

{ DanieL AdiE } at: January 24, 2011 at 11:08 PM said...

adorable!!

{ mr.syazwan } at: January 24, 2011 at 11:39 PM said...

mmg bulan ni ramai baby boy kot

akak dpt anak dia 17.jan pun baby boy

berat pun ala2 sama 3.5kg

haha

{ syafique } at: January 25, 2011 at 12:28 AM said...

adie : sgt adorable ! tembam sangat ...

syazwan : hahah yeke.. leh geng la nanti kan .. huu

{ Amir Rayyan } at: January 25, 2011 at 5:20 AM said...

comelnye....:)

{ ..hizamirahim.. } at: January 26, 2011 at 8:59 AM said...

wow.
great blog design!
dah tahu dah sentuhan adi luqman.
mmg lawa habis la.
:)


apa2 pon, congratulations.
comel baby.

{ syafique } at: January 26, 2011 at 9:08 AM said...

amir : hiks comel kan !

hizami : hehe yups adi luqman memang designer pro.. tq to him.. nway baby tu memang comel ..hehe

{ dilaOHdila } at: January 26, 2011 at 9:42 AM said...

wah tahniah...
Blog yang menarek

{ aisya sakaria } at: January 26, 2011 at 1:06 PM said...

waaa comelnya baby!! tembammmm! sy dulu masa lahir 4.2kg. haa gemokk. geramnya!

{ Adi Luqman } at: January 26, 2011 at 2:23 PM said...

patutlah i tersedak2 td..rupenye ade yg menyebut! lol..tq...

bebi ni tak dpt name lagi kan..letak name die..mohd syafique la? leh? lol