Jom Makan! | Picknik

Horla,

Terlampau lama dah syafiq tak update blog nih, insyaAllah lepas ni nak bergiat aktif balik dlm buat food review nih.

Harini syafiq menjenguk pula ke sebuah cafe yang bermotto kan "Comfort Food Cafe" terletak di Solaris Dutamas , Kuala Lumpur.

Picknick diasaskan oleh anak muda Nick Micheal Imran salah seorang peserta rancangan realiti tv "Masterchef Malaysia". Picknik berkonsepkan 'open kitchen' and it is the main attraction for this outlet.

Nick Micheal Imran
Design menu yang simple dan menarik. Easy to read with big fonts and clear description of the dishes.

Open Kitchen concept
Cafe ini menyajikan makanan Fusion, bermula dengan nasi lemak sehinggalah ke lamb shank dan sebagainya. Antara menu yang syafiq pilih untuk ruangan ini adalah :-

Appetizer 
French Onion | Picknik 

Tapas
Chicken Wings | Picknik

Meatballs | Picknik

Main Course
Beef Burger 'Double Patty' | Picknik 

Drinks 
Iced Chocolate | Picknik
Iced Mocha | Picknik

Dessert 
Pavlova | Picknik
Overall, the ambience was nice but the portion sangat sedikit dan kecik. Harga keseluruhan for me is 'overprice'. Dari segi rasa, it was nice , pilihan syafiq Beef Burger "Double Patty' , dagingnya yang saaaangat la lembut dan fries nya yang rangup. Memang puasla makan burger tuh. Then, the pavlova very nice but it too small for me. For those yang inginkan suasana open kitchen cafe, jom! ape lagi, datanglah ke Picknik.


Picknik
Publika, Block A4, UG1-05, Solaris Dutamas,
Jalan Dutamas 1, 50480 Kuala Lumpur

Reservation 
+603 - 6411 6499
(Mon-Sun : 11.00 am - 11.00 pm)

Price Range
RM8 - RM60 per dishes 

Facebook 

Email

1 comments:

{ Hans } at: March 18, 2013 at 5:10 PM said...

ari tu ku ada makan dkt sini
leh tahan sedap Lamb Cutlet dia
:-)