cucms + rcmp

harini sgt2 best !
kwan2 syfq dr cucms and rcmp lepak rumah syfq..

Dalam 2 biji kereta dtg dr cucms .. Waqi n the geng !! lepak2 ngan diorg sampai kul 7 malam .. sumbat diorg ngan macam2 makanan ...hahah
Macam biasa jugak.. Waqi yg abiskan makanan tue... hehe :p

p/s : Binatang kat Safari Night Taiping memang overtime slalu ... :p

-: Menu kitaorg harini :-

Mee Bandung Kedah
Pulut
Rendang Ayam
Pengat Durian

-:Pencuci Mulut:-

Cendol
Fruit Tart
Buah Dokong
Jambu ngan Kuah Rojak Mak Bee

Macam biasa... bila Fatin dah dtg umah.. hahah ..memang happening r.. x henti2 cakp .. macam2 citer yg kuar.. haha ..start dr citer pasal kolej terus sembang sampai citer pasal unit beruniform mase sekolah dulu2 .. KRS la.. Pandu Puteri la.. Kadet Polis la.. huhu

Thx to kak Fiza and Zahir sbb sudi dtg jugak lepak kat Bidor... hehe ...

-chows nak TIDO !! letih giler !! huhu-

A week in Ampang Puteri Hospital


Huhu.. pembetulan2 bukan syfq yg masuk wad ek.. tp my uncle yg masuk ..
Dia suspected ade dengue fever.. his platelet was dropped to 70... huhu camne la leh jd camtu.. alhamdulillah .. nasib x drop sampai below 50 ..kalu tak jd bleeding... hmm

Suasana wad 603

Dijaga oleh isteri tercinta

Nenek pun turun padang gak menjaga ..

NI anak my uncle .. syfq kene jage dier la sepanjang bapa dier dlm hosp.. Hadif namenye.. ni mase syfq bawk dier main2 kat Taman Tasik Titiwangsa..

Demam Denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang disebar oleh nyamuk Aedes betina. Cara penyebarannya ialah melalui gigitan nyamuk aedes orang yang berpenyakit virus denggi kepada orang yang sihat. Terdapat dua jenis denggi yang paling berat iaitu Demam Hemoragik Denggi (DHF) dan Sindrom Kejutan Denggi (DSS).

Tanda-tanda atau gejala


Tanda-tanda demam denggi ini bergantung kepada usia pesakit tersebut. Bagi bayi atau kanak-kanak ciri utama ialah ruam yang disertai oleh demam panas. Manakala orang dewasa dan remaja pula demam kuat yang muncul dengan tiba-tiba yang berlangsung selama 2-7 hari, sakit kepala, sakit di belakang mata, sakit otot dan sendi yang diikuti oleh ruam yang timbul pada hari ketiga hingga keempat. Bintik-bintik merah di bawah kulit juga boleh didapati. Dan hasil daripada ujian makmal menunjukkan jumlah leukosit dan platlet dalam darah menurun.


Gelagat anaknya bila bapa masuk wad ... hahaha

Ni pulak : Tok Wan (Blue shirt) & Uncle Don (My Uncle)

Ni mase my cousin berkumpul melawat my uncle.. Dr kiri : Fasha (Hikayat Putra shazlan) , Anis, Fimie and Finie... Fasha tu bukan my cousin but kawan fimie dlm HPS .. so Fasha n family turun padang ..

video
Video 1 : Fasha tgh mengusik Hadif main PSP .. hehe

video
Video 2 : Fimie in da house


Ni sesi xde kije bila dah agak bosan duduk kat hospital tue..
-Semoga Cepat sembuh yer pakteh-

Revenge of The Fallen


Arghhh !! Best giler !! DOUBLE THUMBS UP !!
Transformers 2 kembali menggegarkan panggung ... memang rugi r kalu x g tgk .. lebih gempak , effect and system audio mixing yg sgt2 best ..Baru2 ni syfq g tgk di Times Square ngan Farid aka Bobo, Kak Ida, My bros .. Arif, Azim ... and My cousin Anis


Syafiq suke dngan scene pengambaran yg bertempatkan suasana padang pasir seperti di Mesir dengan pyramid nya yg sememangnya menjadi salah satu 7 wonders of the world .

Lakonan mantap oleh Shia LeBeouf and Megan Fox

autobots

Bumblebee ... syafiq suke watak dier dlm ni , lawak (part mase die nangis) and kesetiaan pada tuannya sgt tinggi...



Sape tak g tgk lagi .. sila2 la pegi yeah !! Chows !!

Abah dpt Kejutan !!!

Harini 21 Jun 09 merupakan hari yg bermakna bg semua bapa ...
Happy Father's Day !!!

hehe ... harini syfq ngan adik2 dah meeting utk wat kejutan utk abah... kebetulan harini abah n mama akan ke Penang utk hantar my bro balik kolej... So ade byk la mase utk wat persiapan.. yeah !

Diorang bertolak ke Penang jam 2.00 ptg .. lepas diorg bertolak jer.. syfq ngan adik2 syfq mulakan rancangan kejutan utk ABAH !!! yea !
Mama n abah dijangka balik dlm jam 9.00 mlm ni.. so ade byk mase lg nih..

So.. lepas tu syfq pg pekan utk beli brang2 yg sepatutnya ..

Tema kami :
"Candle Light Dinner" yg bersimbolikkan "White English Style"


Bila kami dah setkan tema.. jd barang2 yg kami beli kene ikut tema r..

1. White Pandan Cake
2. White Candle (60x)
3. Strawberry Pudding
4. Spagetti Bolognese
5. Fruit Tart

6. Chicken Nugget
7. Pizza

Lagu tema :
Claudine by Maksim

Then bila dah beli sume barang2.. dlm jam 6 ptg kami set up sume dan inilah hasil nya...

Bahagian dining room yg dipenuhi cahaya lilin..

Potrait family

Selain disuluh dgn cahaya lilin .. kami juga letakkan lampu yg berwarna-warni...

Lilin lagi...

Inilah dining room yg kami hias.. lampu memang sengaja di malapkan utk dptkan effect yg best... heheh .. Kerusi pulak kitaorg hiaskan dgn belon2 ..

video
Ini adalah video suasana sebelum abah n mama sampai dr Penang ...

Inilah menu kami malam tue..

video

Tak ketinggalan jugak decoration meja santapan.. haha


video

Inilah cake utk abah malam tue.. "Snow White Pandan Cake"

Tepat jam 9.00 malam ..
mama n abah smpai ke rumah .. n SUPRISEEEE !!!!!!!!!!!

Inilah tenaga kerja yg bertungkus lumus menyiapkan dekorasi pd malam tu... weee ~

Abah seperti biasa.. amik gambar dulu b4 potong .. haha

Bukan setakat sambutan di ruang makn jer.. di kamar tidor n kamar mandi mama n abah pun kami hias skali.. hehe

Xnak ketinggalan utk berposing jugak ..

- Selamat Hari Bapa Abah !! -

Abah .. we luv u so much !!


Happy Father's Day
Along, angah , azim , arif & mama will always luv u ... Thx for everything abah... Segala pengorbanan yg abah curahkan kpd kami memang x terhingga.. hanya Allah yg dpt membalasnya.. di sini along nak phon maaf gak if along ade wat silap n sakitkan hati abah... im so sorry k...

_____________________________________________________

tiap saat aku menghitung kerinduan terhadapmu…
hinggalah sekarang baru aku tersedar
ia sudah melimpah ruah….

kerana abah aku disini
kerana abah aku gembira
kerana abah kuterasa bahagia…
abah oh abah

abah…
semenjak kecil aku dibesarkan bagai menatang minyak yang penuh
semenjak kecil aku dimanjakan dengan belaian gurauanmu yang indah
semenjak kecil aku diberi penghargaan umpama seorang raja
abah…
ketika aku mengalah…
engkau semangatku
ketika aku sakit…
engkau penawarku
ketika aku bersedih…
kau air mataku
ketika aku ketawa
engkau riangku
dan ketika engkau berduka?
aku harap akulah penawar duka laramu
selamat hari bapa kepada abah



Hero ... Abah u r my hero...

________________________________________________________

A Dad is a person
who is loving and kind,
And often he knows
what you have on your mind.
He's someone who listens,
suggests, and defends.
A dad can be one
of your very best friends!
He's proud of your triumphs,
but when things go wrong,
A dad can be patient
and helpful and strong
In all that you do,
a dad's love plays a part.
There's always a place for him
deep in your heart.
And each year that passes,
you're even more glad,
More grateful and proud
just to call him your dad!
Thank you, Dad...
for listening and caring,
for giving and sharing,
but, especially, for just being you!

dari RCMP ke Matrik Penang...

hmmm agak penat gak r harini....
semalam syfq pegi lepak ngan my friend kat sane.. name Helmi kat RCMP..

saje je pg sane sbb Helmi mintak tlg pasal persiapan Perhimpunan Perdana pelajar2 Perubatan 2009 yg bakal diadakan di Padang Rengas Perak, 7-9 Ogos ini... pastu diikuti ngan bercuti di Cameron Higland.. hmm program die agak best gak r.. sampai sane syfq lepak ngan helmi(programme manager) , kak liza and Khai (President of RCMP) diorg memang best r.. then kitaorg bincang2 sikit pasal perhimpunan tu and ape yg patut ade n ape progress ..


syfq pegi dlm kul 10 pg .. then lepak kat college diorg ... yg best nyer.. syfq pun agak 1st time sampai situ.. hmm dengan selambe nyer syfq g parking kat tempat lecturer... hahah mane la saye tau..xde tulis reserved pun...ahaks !! Helmi dah muka cm pelik bila tau syfq parking kat sane... haha lantak ler.. nasib xkene halau jer... rupa2 nyer ade jer tempat parking utk student... mane ler saye tau.. "sorry lecturer yg parking kat c 2" ..tp mesti lecturer tu cuti kot haritu.. sbb tempat tu kosong ..heheh :p

Prof. Dr. Hashami bin Bohari
MD(UKM), MPH(Tulane), MHPEd(NSW), PhD(UKM), PPB.
Dean/Head of Campus UniKL-RCMP
CEO PCM Sdn Bhd

mase syfq g sane .. ade la jumpe ngan Prof. Dr. Hashami ni ....baik gak dier.. suke senyum.. dier gelak jer mase kitaorg wat kije.. ish3

pastu sembang2 ngan Dr. Jefri, beliau terlibat ngan Mercy kat RCMP tue... so borak2 r ngan die.. insyaAllah beliau akan ke Sri Langka nanti utk misi Mercy Malaysia..

dlm kul 12.45 g makan kat area2 "perkampungan dlm bandar" kat Ipoh best gak r.. makan ala2 masakn kampung .. masyukk !!! then terus g solat jumaat di masjid berdekatan ... syfq pun dah lupa ape name masjid tue..

lepas solat kami g balik kolej utk FAX ade benda2 yg x selesai lg.. pastu g bank... dlm kul 4 ... syfq terus bertolak ke Bertam,Penang... nak g amik my bro sbb dier nak balik xde tiket bas pulak.. huhu xpe la.. kesian pulak dier nak balik xde tiket .. heheh..

hmm syfq smpai MPP dlm kul 6 ptg.. mase otw jalan raye ok jer.. jlan pun best... so bila dah sampai .. terus amik my bro ngan kawan dier nak tumpang same.. then terus bawak g makan .. sbb syfq dah lapoo giler .. hehe...

dlm kul 7 mlm baru la bertolak balik ke bidor... selesai ... dlm kul 9.30 mlm baru sampai bidor...sampai rumah terus syfq pengsan ...

TIDO !!

Ape ade pada adikku arif


  1. Comel
  2. Sgt comel
  3. Geram giler ..rase nak pukul2 pipi dier
  4. suke buat lawak
  5. peminat no 1 nasi lemak ayam merah
  6. pandai science (siap buat lagu pasal enzyme2 )
  7. gelak ala2 comel
  8. suke buat muke macam kucing yg dlm citer shrek tue.. huu
  9. suke beli bantal corak harimau atau kude belang
  10. suke main game "kingdom Heart"

entry khas : belon yg pecah

hehe entry ni syfq buat khas utk blogger :
SEHARUM KAYU MANIS...
hmm kalu nak tau inilah cara2 syfq tranformasi... heheh

-----------------------------------------------------------------------------------
Dulu
berat : 120 kg
wst : 48 cm



Hmm inilah syfq mase dulu2 around tahun 2007 ... mase ni memang montel tahap MAX nyer lah .. heeh

then , syfq bertekad utk membuat transformasi ..hehe

dlm mase 3 bulan .. syfq melakukan ...

syfq berjogging pagi dan petang 2km setiap sesi... so total 4km every day ..

buat push up sikit2 evry morning

dan yg paling penting... kene DIET betul2.. disiplin kene kuat !!

- breakfast -
1 glass air kosong
1 biji epal

-lunch-
setengah senduk nasi putih
lauk mkan yg kurang minyak (kalu boleh yg rebus2 jer)

-dinner-
x makan nasi, kalu lapar..just makan epal hijau atau minum air suam jer...

-kurangkan-
mee kuning, ayam, daging, kacang2, benda2 goreng

hmm itulah yg syfq buat selama 3 - 4 bulan ... n hasilnye ..memang best !!!

------------------------------------------------------------------
Sekarang


Berat : 73 kg
Wst : 33 cm


Ape yg best bila jd camni?
1. Dpt baju baru.. sume baju boleh tukar baru..
2. confident lebey ckt.
3. senang cari saiz baju and kasut.




Ape yg tak best mase montel ?
1. Susah cari baju , seluar n kasut.
2. Malu bila nak g depan ..
3. xde confident langsung.
4. kalu nak selisih ngan org kat ruang kecik memang kene beralah sbb xmuat .. :P
4. kene kutuk n kene ejek ... ni memang biasalah (org panggil syqbig,belon,polar bear n macm2)

So, finally syfq harap akak akan dpt meneruskan MISI akak tue n jgn putus ase tau.. insyaA boleh nyer !!

Gud Luck !!