kesegaran cameron highland

4 Jun 2009 , syfq ngan family g bercuti di Cameron Highland .. wahh best ! dah lame x dpt environment semulajadi yg dingin2.. (asyik2 sejuk air cond kat bilik kuliah jer.. :p) hehe.. syfqduduk sane 2 hari 1 malam ... tempat penginapan .. macam biasa la , kat Century Pines Resort , CH.
Kebetulan cuti2 sekolah ni kan .. and b4 my bro masuk matrik .. tu yg gi bercuti ramai2 tue.. memang masyukkkk habis r.. org pun xbape ramai, cuaca pun ok.. alhamdulillah..

10 tahun yg dulu mase dtg sini.... resort ni nampak cam usang jer.. macam "hunted" jer... tp tgk la srkg nih.. dah tersergam indah dgn bilik2 yg memang mengancam habis r.. hebat2 !

Interior dalam dier pun memang gempak gak r.. macam masuk castle inggeris .. heheh ..
Walaupun resort ni tempat yg same kami duduk bape bulan lepas.. tp kami rase tempat ni memang selesa utk menginap.. so just amik yg ni jer la .. maleh nak pikir2 lagi..

Seterusnya mase kat cameron, kami pergi macam2 tempat r.. Rose Garden, Butterfly Garden, Cactus Valley , Pusat Agroculture MARDI & byk lg ..

So, syfq nak citer panjang2 pun bukan nyer korang dpt rase kan... so mcm biasa .. kita tgk gambar2 yg syfq amik sebagai kenangan syfq di Cameron Highland , Pahang Darul Makmur ... layannnnn jerr...


Ni mase kitaorg di Rose Garden kat Tringkap, Pahang..


aaaa , kalu pandai cube teka ni ape... hmm kalu nak tau.. ni sayur LABU ... hmm pelik jugak ek rupenyer .. mula2 syfq tak tau ape la benda nih.. huhu


Dicelahan-celahan bunga yg aku tak tau ape name nyer.. :p


Ni yg paling best .. 1st time syfq tgk buah anggur yg ditanam di Malaysia .. hehe


relax2 di kayangan .. tinggi tue ..

Ni aksi2 adik2 syfq ...


lalalala....


sambil tgk2 bunga.. sambil tue kitaorg makan gula2 kapas.. hehhe manisss giler !


then , Taman Rama2

Bila malam pulak.. kitaorg makan steamboat and jalan2 di pasar malam CH.. dingin sungguh suasana malam tue.. teringat pulak mase g Kundasang dulu... ehehhe


Ni memang adik aku suke... dah macam2 koleksi key chain dier ade pun aku tak tau.. segala jenis bentuk dier beli...

- HARI ke 2 -


Melawat di Pusat Agroculture MARDI

Posing2 !!

Ladang strawberry , Ladang Tomato ..

Ladang Epal... bentuk epal dier pelik2... macam epal x sihat jer... huhu


Bertenggek di pokok tua...


Dah macam boy band pun ade jugak :p


Beraksi di Ladang teh


Antara kesegaran di CH ...


So... tamat la syfq and family di Cameron Highland... memang best n relaxxxx heeee...

Enjoy !!!

10 comments:

{ Adznor } at: June 6, 2009 at 9:49 AM said...

aku nak p jugak...haha..nak makan labu tu fresh2..haha..<--gila..hehe..

{ syafique } at: June 6, 2009 at 9:55 AM said...

haha labu tu aku rasa stock utk setahun kot... besar giler !!

{ SelUsuR saTu duNia yg IndAh } at: June 6, 2009 at 11:50 AM said...

banD bOy 2 keWl aBEs

haha..

paPe pUn..nice Pic n ePi hoLIday

LALALALA :D

{ syafique } at: June 6, 2009 at 1:11 PM said...

hahah thx !! boy band tu bakal melahirkan single pertama... berjudul "teh cameron yg manis" :p hahaha

{ SelUsuR saTu duNia yg IndAh } at: June 6, 2009 at 2:21 PM said...

teH camERon yG MANis ?

laGU kek BAtiK DE skalI x?

lalalala :D

{ Na Shari } at: June 6, 2009 at 2:49 PM said...

Akak pun baru pegi CH tiga mingglu lepas...Memang seronok kat sana. Tambah2 lagi pada pencinta bunga2 hidup...:)Tai CH dah tak sesejuk 10 tahun lepas la...

{ syafique } at: June 6, 2009 at 3:12 PM said...

to Na Shari : hmm betul3 , dah x bape sejuk sgt ... hehe syfq pun bila g sane my mom yg suke sgt ngan bunga2 hidup tue.. hehe kitarog lepak kat rose garden tue memang lame betul !!

{ syafique } at: June 6, 2009 at 3:13 PM said...

to SelUsuR saTu duNia yg IndAh : lagu kek batik .. hehe boleh3.. lagunyer berjudul "kek batik yg sedap" lalalalala

{ elly ezani } at: June 7, 2009 at 1:34 AM said...

cam bes je hotel tuh!! baru nak pg. tp cam x jd. huhuhu. nak petik stroberi !!!

{ syafique } at: June 7, 2009 at 10:20 PM said...

hehe hotel tu memang best elly !! kau memang patut pg ..