Just tell the truth

Ntah tetiba syfq nak update pasal ni.. hurmm ... Camne korang appreciate sebuah persahabatan?

Menipu supaya menyedapkan hati atau just bgtau hal sebenar walaupun ia sakit sekejap then u akan equilibrium kan keadaan tuh after that ... Hurmm maybe menipu utk menjaga hati tu boleh dikatakan baik.. but when kawan kita dpt tau penipuan yg kau buat itu from others ... For me cam agak pedih gak r...

N pls pls pls pls... jgn la libatkan org lain dalam penipuan itu utk menutup lobang perbuatan kau ... If masih terselamat xpe.. but then.. bila terbongkar.. org yg tak tau ape2 dipersalahkan...

Dalam persahabatan or ape2 jer.. kepercayaan dan kejujuran antara satu sama lain paling penting... Xsemestinya kawan yg dah kenal 4@5 tahun lebih jujur berkwan ngan kita berbanding kawan yg baru kenal 1@2 bulan jer even 2@3 hari jer...

Yups.. nak cari kawan yg senang bersama n susah bersama sgt la susah... Hurmm maybe sape yg dah kenal syfq lame n even yg baru kenal ker... die akan tau camne syfq sebenarnya... syfq sgt "XSUKE ORG YG HIPOKRIT "... n once syfq dah put trust kat org tuh... pls jgn sampai syfq hilang trust .. sgt bahaya kay... Jgn ingat bila kita senang dpt kawan dan kita sgt senang nak melepas kan kawan bila2 mase jer kita nak..

Alhamdulillah ... syfq sgt bersyukur & happy sbb masih ade sahabat2 yg tahu menghargai dan jujur dalam persahabatan ade di sekeliling syfq skrg.. If nak tahu sape , korang akan tau sendiri.. sape yg syfq lebih selesa keluar , makan , lepak , kita blaja skali , gelak , tangis , ulangkaji skali , trainning skali.. itulah yg syfq boleh katakan syfq dah put trust on them... Untill now alhamdulillah.. Trust tu xpenah hilang.. InsyaAllah ia akan berkekalan...

Finally.. apepun.. 1st dlm hidup kita.. F.A.M.I.L.Y :)





3 comments:

{ Amir Rayyan } at: February 11, 2010 at 1:22 PM said...

syafiq, ingt ni,"persahabatan itu indah bila kita ikhlas dan jujur tanpa ada rasa iri dan dendam yg tersimpan.."
take care syafiq....:)

{ Qarl } at: February 11, 2010 at 11:58 PM said...

utamakan kesihatan!!!

hehehe

family pun!!!

kepada si penipu,
pukul pakai penyapu!

{ HonEyBuNNy } at: February 19, 2010 at 11:09 PM said...

setuju...fmly plu d utamakan...