Tour Melaka

Hey ! Cuti sekolah pun dah abis kan .. saat-saat akhir pun syfq & family masih nak bercuti-cuti..hehe

Destinasi percutian kami tahun ni adalah Melaka ... bandaraya bersejarah la katakan.. (bak kata Adi, "nak shopping kat Melaka?? ade ape kat sane ?") hahaha.. Last2 sape yg jelous kan kan ..

Day 1 - Jumaat

Check in time !

B4 nak jalan2

Heroes !!

Hurmm bukan family syfq jer g sane.. family Ein pun ade skali.. memang happening r kat sane

Barisan penakluk Equatorial Hotel

Lepas dah check in sume.. kitaorg g lunch kat Dataran Pahlawan Megamall

Ni la Dataran Pahlawan Megamall ( The Biggest Shopping Mall in Melaka) cuba tgk betapa panjang giler mall die !!

Malam tu pulak kitaorg g dinner kat Perkampungan Terapung Ikan bakar Umbai, memang mantop !!! kenyang giler...

Tgk la pinggan syfq sudey!

Yeay!

Lepas selesai kitaorg makan kat sane, kami terus ke Melaka River Cruise , tiket masuk RM10 memang sgt2 sgt2 berbaloi ! Puas sgt.. selama 45 minit kita akan dibawa mengelilingi bandar Melaka

Melaka River Cruise !

Melaka River Cruise

Melaka River Cruise

Melaka River Cruise - Musical Fountain

Next- lepas naik boat, kami ke Eye On Malaysia pulak ...

Time ni dah kul 11.45 malam.. hehe

Machos Nachos

Hurmm malam tu masing2 excited sgt sampai tgh2 malam buta pun pakai sun glasses .. huhu

Muka letih dlm gondola... huu

Lepas selesai melawat sume.. syfq , angah ngan ein kuar g mcd pulak.. ni pun around 1 pagi.. hehe .. lapo punya pasal...

------------------------------------------------------------------

Day 2 - Sabtu

Hari kedua kitaorg byk habiskan mase shopping kat Dataran Pahlawan Megamall jer.. dr pagi sampai malam !

Pagi2 lagi diorg g mandi swimming pool..

So, hari kedua xde gambo sgt.. concentrate nak shopping jer.. ahaks!

------------------------------------------------------------------

Day 3 - Ahad

Pagi2 kitaorg g breakfast dulu..

Pastu baru shopping utk ole2 dr Melaka

Hurmm dlm toilet pun jadi jugak... ahaks!

From our room

Finally dlm kul 2 ptg kitaorg bertolak balik... overall vacation ni memang sgt2 best ! Havoc !!

2 comments:

{ zara } at: January 5, 2010 at 7:24 PM said...

amboiii sakan die vacation

{ syafique } at: January 6, 2010 at 5:24 AM said...

hehe .. jgn jealous .. ahaks!